Asigurarile de viata sunt o formă de protecţie şi economisire pe termen mediu şi lung si se adresează atât clientului persoană fizică, cât şi clientului persoană juridică pentru protecţia angajaţilor.

Riscuri asigurate:

Asigurarea de viaţă acoperă riscul de deces şi riscul de supravieţuire. În plus, pe contractul de asigurare pot fi ataşate clauze suplimentare de protecţie:

  • afecţiuni grave;
  • spitalizare din boală sau accident;
  • intervenţii chirurgicale din boală sau accident;
  • deces din accident;
  • invaliditate temporară/permanentă din boală sau accident;
  • fracturi;
  • arsuri;
  • scutire la plata primelor de asigurare;

 

Principalele tipuri de asigurari de viata sunt:

 

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE PROTECTIE

Este o asigurare temporara de viata, cu durata scurta de valabilitate, ideala pentru cei care vor sa contracteze un credit pentru nevoi personale. Acopera decesul persoanei asigurate, iar daca la incheierea perioadei contractuale decesul nu s-a produs, beneficiarul nu primeste suma asigurata. Produsul nu are valoare de rascumparare.

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE ECONOMISIRE

Este o asigurare cu durata de valabilitate pe termen lung, este ideala pentru cei care doresc sa le ofere copiilor o suma care sa acopere costurile generate de invatamantul superior. In functie de optiunile alese, plata sumei la incheierea contractului se poate face integral, sau sub forma de renta si/sau dota.  Iti ofera posibilitatea de a planifica un viitor sigur si a te bucura de stilul de viata dorit.

Pe langa faptul ca acopera decesul persoanei asigurate, garanteaza o suma asigurata si la incheierea perioadei contractuale. Produsele de acest gen pot avea si o componenta investitionala : participarea la profit. Aceasta componenta investitionala vine in completarea sumei asigurate, atat la deces cat si la supravietuire.Produsul are valoare de rascumparare.

ASIGURAREA DE VIATA CU COMPONENTA DE INVESTITIE

Este o asigurare cu durata de valabilitate pe termen mediu si lung, este ideala pentru clientii care au un apetit crescut pentru instrumentele financiare, permitandu-le diverse operatiuni de transfer si redirectionare in programele investionale disponibile, cresterea valorii contului de investitii, sau protejarea impotriva inflatiei. Iti ofera un plan de economisire flexibil.Pe langa faptul ca acopera decesul persoanei asigurate, la incheierea perioadei contractuale beneficiarul poate primi fie suma asigurata si valoarea contului de investitii, fie doar valoarea contului de investitii. Produsul are valoare de rascumparare.

Asiguratori